Savner du hjælp og behandling til dit barn med hjerneskade?

Barn mangler hjælp

Der er hjælp at hente her på siden til de fortvivlede forældre og daginstitutionsledere, der jævnligt kontakter mig, fordi de har et barn, der ikke får tilstrækkelig støtte eller behandling. Et barn med hjerneskade udvikler sig hele tiden, derfor bør barnet løbende få stimulerende genoptræning, så barnets funktioner udvikler sig optimalt. Jeg medgiver, at det er en jungle at finde ind i systemet for at få den rette behandling til børn med erhvervet – eller medfødt – hjerneskade.

Som forælder eller personale kan du rådføre dig hos:

  • VISO – Den Nationale Videns-og rådgivningsorganisation, der rådgiver både fagfolk og borgere (læs: forældre) på det sociale område og specialundervisningsområdet. Det er gratis at henvende sig til VISO, som administreres i Socialstyrelsen, der henviser videre til de relevante specialister, der arbejder på forskellige regionale, kommunale og private institutioner.
  • Hjerneskadekoordinator i din kommune. Socialstyrelsen har samlet en liste over landets hjerneskadekoordinatorer. Det er langt fra alle kommuner, der har en koordinator på børneområdet, men find din region og rul ned til din kommune. Måske er du heldig at finde et navn, et telefonnummer og mailadresse op en kontakt, der bør vide, hvilke muligheder du har i dit område? Er der ikke en hjerneskadekoordinator for børn og unge i din kommune, kan du lede blandt hjerneskadekoordinatorerne for voksne. Måske de kan hjælpe dig. Værd at prøve.

Du er altid velkommen til at kontakte mig elsemarie@hjernekommunikation.dk, hvis du mangler en guide ind i systemet.

Jeg er ikke behandler, men jeg følger hjerneskadeområdet og kender en del fagfolk og institutioner, der arbejder med rehabilitering og hjerneskade såvel blandt børn og unge som blandt voksne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *