Guide til til en bedre hverdag med hjernerystelse

Ung pige med hovedpine

“Jeg er faldet og har fået hjernerystelse. Jeg er blevet tjekket hos lægen. Det næste stykke tid skal jeg passe på mig selv.”…..men hvordan gør du det, når arbejdet kalder, børnene skal hentes og bringes eller der skal købes ind, vaskes tøj og gøres rent.

Fysioterapeut og kraniosakraterapeut Annecatrine Borup har skrevet en fin guide om, hvordan du passer på dig selv – og hvordan du stille og roligt kommer i gang med hverdagen efter hjernerystelse.

Guidebog med gode råd

Bogen hedder Hjernerystelse, en guide til en bedre hverdag.” Bogen er en opslagsbog med klare, sigende overskrifter på hvert kapitel og afsnit. Altså behøver du ikke læse hele bogen på en gang for at få indblik i, hvordan du kommer i gang efter en hjernerystelse. Bogen kan også høres på lydbog, hvilket nok vil være en fordel for de fleste hjernerystelses-ramte.

I starten kan misforstået loyalitet over for en arbejdsgiver give bagslag, viser erfaringen. Omvendt skal du ikke lægge dig på sofaen i et mørkt rum i 14 dage. Det handler om at tilpasse dine aktiviteter til det, du kan klare uden at få hovedpine, kvalme, svimmelhed – eller de symptomer, der nu er aktuelle for dig.

Hvilken behandling?

Bogen er spækket med redskaber, øvelser og gode råd til at tackle en hjernerystelse uden at få langvarige følger. Eksempelvis hvilke behandlinger der kan være relevante at opsøge: fysioterapi, biodynamisk kraniosakralterapi, hypnose, osteopati, psykologbehandling mm. Forskellige fagpersoner er blevet interviewet, så du får et indtryk af, hvad de enkelte behandlinger kan bidrage med.

Først og fremmest giver bogen en masse redskaber og tip til, hvordan du kan tilrettelægge din hverdag uden at overbelaste hjernen og samtidig langsomt tilvænne den til en mere aktiv hverdag.

Bogen er skrevet i samarbejde med Anne Mette Kærgaard Olesen og Signe Borup og kan købes i boghandler på Saxo og en række andre steder.

Jeg har tjekket på Dansk Center for Hjernerystelses hjemmeside, hvor de også anbefaler bogen.

Se også en liste over anerkendte behandlere med forstand på hjernerystelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *