Ungeambulatorium er central for rehabilitering af unge med hjerneskade

Etablering af Ungeambulatorier var et centralt element i et landsdækkende hjerneskadeprojekt, kaldet ‘Styrket indsats til unge med erhvervet hjerneskade’. Projektet satte også spot på det mørketal af unge, der går rundt med senfølger efter hjerneskade.

Kun nordjysk ungeambulatorium fortsat

De nye ambulatoriers opsporing og udredning af unges hjerneskader betød en mere målrettet genoptræning og rehabilitering af de unge. Men efter projektperioden har kun én region – Region Nordjylland – holdt fast i indsatsen, viser Sundhedsstyrelsens evaluering.

Kommunens støtte til unge er styrket

Jeg har interviewet ergoterapeut og hjerneskadekoordinator Karina Bystrup Rønaa til Ergoterapeutforeningens hjemmeside. Her fortæller hun, hvordan den kommunale rehabilitering af unge har fået et kæmpe løft pga etableringen af Ungeambulatoriet i Region Nordjylland.

Du kan læse hele evalueringen af projekt Styrket indsats på Sundhedsstyrelsens hjemmeside

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *